logo
Ik ben als vormgever thuis in alle moderne media. Ik bedenk, ontwerp en produceer digitale content voor web, mobiel en print.

WordPress Website

DTP

Video

Email Marketing

Infographics

Neem contact op met Hans
Van webdesign tot infographics en van videomontage tot animaties. Interessant dus als je met een klus op dit gebied zit en daar zelf de mensen niet voor hebt.

+31 6 15 66 44 64

info@hanspeeters.net

Meestersstraat 14, 7001 HC Doetinchem

Top

Web Design Is All About Typography

Web Design Is All About Typography

Jarenlang waren we gebonden aan het gebruik van een aantal standaard lettertypes; Arial, Georgia, Trebuchet MS en Verdana. Op het moment dat we een ander font in onze websites gebruikten, bleek de techniek om dit op de juiste manier te tonen, gelimiteerd. Er was altijd de kans dat de bezoeker het font niet goed zag, bijvoorbeeld omdat hij het juiste lettertype niet op zijn computer had staan. Met als gevolg dat de browser terugviel op één van de standaard webfonts en ons design niet meer tot zijn recht kwam. Indien de opdrachtgever eiste dat het ontwerp in huisstijl typografie getoond moest worden werd vaak een uitvlucht gevonden en Flash websites.

Doordat Flash gebruik steeds meer is terug gedrongen door technische eisen van tablets en andere mobiele apparaten is men lange tijd op zoek gegaan naar alternatieven om Fonts goed weer te geven. Dit leidde tot special render technieken als Cufon en andere oplossingen welke het font indien niet aanwezig on the fly tijdens het openen van de pagina verving. De moderne ontwikkelingen hebben deze font vervangers echter ingehaald en nu is het mogelijk met de laatste technieken ieder gewenst lettertype te tonen.

Bijvoorbeeld deze website maakt gebruik van het lettertype Raleway. Een gratis lettertype uit de Google font bibliotheek. Echter er zijn inmiddels diverse online font bibliotheken om een uitgebreide keuze te maken uit diverse fonts.

Share
No Comments

Post a Comment