logo
Ik ben als vormgever thuis in alle moderne media. Ik bedenk, ontwerp en produceer digitale content voor web, mobiel en print.

WordPress Website

DTP

Video

Email Marketing

Infographics

Neem contact op met Hans
Van webdesign tot infographics en van videomontage tot animaties. Interessant dus als je met een klus op dit gebied zit en daar zelf de mensen niet voor hebt.

+31 6 15 66 44 64

info@hanspeeters.net

Meestersstraat 14, 7001 HC Doetinchem

Top

Creative Characters: Typejockeys

Hans Peeters / Website  / Creative Characters: Typejockeys
p

Creative Characters: Typejockeys

Typejockeys is een kleine studio in Wenen, Oostenrijk. Ze doen veel verschillende dingen – van grafisch ontwerp tot belettering en het type design. Buiten hun eigen land ze zijn het best bekend om hun fonts – een kleine maar groeiende bibliotheek die veel wordt gewaardeerd door typografische fijnproevers over de hele wereld voor hun pittige originaliteit en technische precisie.
Ze hebben zojuist drie grote, schermlettertypes Freude, Carabelle en de prachtige Sauber Script geplubliceerd  waardoor dit de perfecte gelegenheid om de twee Typejockeys die gespecialiseerd zijn in het type interview: Thomas Gabriel en Michael Hochleitner. Het team wordt gecompleteerd door het duo op de achtergrond – medeoprichter Anna Fahrmaier en grafisch ontwerper Stephan Kirsch. Geniet!

Well-crafted printed matter — like good type design — is among the kind of details that, once noticed, immediately get appreciation and contributes to the whole package.

TypejockeysAangezien ze een ernstige vorm van type nerds zijn, zijn ze op zoek naar letters overal waar ze zijn. Gelukkig hand Wenen had een aantal zeer getalenteerde signmakers, die door de jaren heen een behoorlijke hoeveelheid grote winkel teken beletteringen rond de stad produceerde. Helaas zijn de gouden dagen van deze kunst zijn al lang voorbij, en meer en meer van deze schoonheden worden van de muren geript. Roland Hörmann raakte niet alleen geïnspireerd om zijn prachtige Luxus Brut te maken, maar is ook begonnen met het verzamelen van deze stukken belettering, en ze te redden van de schroothoop. Van hun kant proberen ze de meest ontzagwekkende te bewaren door ze te fotograferen en ze te delen via het internet. Onlangs, toonden Roland en zijn partner Birgit Ecker hun collectie in een tentoonstelling in Wenen.

No Comments

Post a Comment